Заради топлото време отварянето на ледената пързалка се отлага за понеделник

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 19 Януари 2024
Публикувано от: Димитър Шишманов
Заради топлото време отварянето на ледената пързалка се отлага за понеделник

Заради високите за сезона температури, отварянето на ледената пързалка на площад „Тройката“ се отлага за понеделник. Тя ще приема посетители от 17:00 часа, съобщиха инициаторите на атракциона.

Съоръжението ще се ползва безплатно от посетителите. То е с площ от 500 квадратни метра и има възможност да осигури достатъчно място за голям брой желаещи да се забавляват.

Ледената атракция е подходяща за хора на всякаква възраст, като за най-малките ще има осигурени помощни средства тип „пингвин“, които ще им помагат за безопасното движение по леда.

Функционирането на пързалката ще се осъществява на сесии от по един час, между които ще се правят паузи за обработка на покритието.

Ледената пързалка е предоставена от „Лукойл Нефтохим“. Монтажът и нейната експлоатация се извършва от ангажирана от компанията за целта частна фирма, която има опит в тази дейност. Община Бургас предостави за осъществяването на инициативата терен и оказва пълно съдействие за разполагането и обезпечаване работата на зимната атракция.

Според първоначалните планове ледената пързалка ще остане на площад „Тройката“ до началото на месец март.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1127 Последна промяна: 11:50:17, 22 януари 2024