Завърши международният младежки обмен в гр. Приморско

Сряда, 14 Септември 2022
Публикувано от: Стефан Минчев
Образование

Завърши международният младежки обмен, който се проведе в периода 7-13 септември в гр. Приморско. Разработените дейности по проекта предоставиха възможност на младите хора да опознаят нови култури, да дискутират техните специфични проблеми и възможности за тяхното преодоляване, да създадат нови контакти. Основните обучителни резултати, които бяха генерирани вследствие участието на младежите в проектните дейности, са:

– Запознаване с легенди, митове и предания от Румъния, Турция, Северна Македония и България, тяхното историческо развитие и съвременните културни прояви.

– Насърчаване активното младежко участие в социалния живот и дейности, насочени към съхранение на културното наследство.

– Популяризиране възможностите на Програма ”Еразъм+” за разширяване на образователния процес сред младото поколение.

С реализирането на този проект чрез споделяне на характерни предания и легенди и пресъздаването на персонажи от тях под формата на театрално-игрова драматизация, вниманието на участниците беше насочено в посока борба с негативните предразсъдъци, към изграждане на едно по-толерантно и солидарно отношение към хората от различни култури.

„Легендите и преданията на Балканските народи, които бяха разучавани и разигравани в проекта, са насочени към младите хора, които ще пазят нашето културно наследство за следващите поколения“, казват организаторите на дейностите по проекта.

 

* Проект "Жива вода“,2022-1-BG01-KA152-YOU-000054364 е реализиран с финансовата подкрепа на програма „Еразъм+”.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 640 Последна промяна: 10:10:31, 15 септември 2022