"Звук и Цвят“`23 представя щрих от есенно море предпремиерно в Къщата музей „Георги Баев“

Вторник, 19 Септември 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов

На 20 септември, сряда, от 17.30 часа за осми пореден път Бургас ще приеме предпремиерно творбите на 13 изявени художници, реализирали емблематични изложби през изминалите девет месеца. Те са част от селекцията в 24-тото издание на пленера на Дарик "Звук и Цвят".

Всяка година по същото време край морския бряг творческата резиденция на Дарик радио продължава в рамките на седмица, полагайки последните щрихи на лятото.

По традиция изложбата ще се състои в галерия-музей „Георги Баев“ на бул. „Демокрация“ №6, където ще остане до 29 септември.

Изложбата представя за пръв път пред публика резултатите от 24-тото издание на пленера на Дарик радио „Звук и Цвят“.

От 13 до 20 септември ще творят Дима Дамянова, Емануела Ковач, Калия Калъчева, Лилия Балева, Любомил Драганов, Момчил Георгиев, Нина Русева, Нора Ампова, Петя Денева, Румен Атанасов, Слав Недев, Стефан Божков и Стиляна Узунова.

Събитието се реализира с любезната подкрепа на Община Бургас. То е част от поредица пътуващи изложби, които под мотото „Колекция с продължение“ представят различни селекции, подбрани от внушителната сбирка, собственост на Дарик радио, а изложбата в Бургас е премиера на нейните най-нови постъпления. Тази година творческият екип излиза в подкрепа на кампанията #промени картинката, в която творците стават посланици на опазването на околната среда.

Дарик радио е единствената българска медия, която не само говори за изкуство, но и допринася за неговото създаване и популяризиране. С времето – от 1999 година до днес - се формира приятелско-творчески кръг от над 180 художници и се създаде една от най-богатите частни колекции на съвременно българско изкуство.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 672 Последна промяна: 15:50:02, 19 септември 2023