Кметът Николов иска благоустрояване на Стария съд и парка пред него

Вторник, 17 Януари 2012
Публикувано от: Стефан Минчев
Старият съд и паркът пред него

Кметът Димитър Николов призовава Министерство на правосъдието да вземе мерки за ремонт и саниране на Стария съд в Бургас. Там са настанени Агенция по вписванията и още няколко държавни служби. Ежедневно мястото се посещава от стотици граждани, а фасадата на сградата, която е държавна собственост, буквално се разпада и е опасна за минувачите.

От своя страна кметът поема ангажимент с общински средства да се благоустрои и със съвременен проект да се озелени паркът пред Стария съд.

"Заедно местна и държавна власт можем да направим района по-безопасен и приятен за хората, които го посещават. В Бургас доброто ни партньорство е доказано. То даде резултат при няколко други проекта. Вярвам, че съвместно ще изпълним и този", каза Димитър Николов.

Междувременно бургаският кмет нареди да се събори опасна сграда в задния двор на Драматичен театър "Адриана Будевска". В продължение на десетилетия тя е използвана като склад за въглища. В момента е полусрутена, а едновременно с това често посещавана от клошари. Паралелно със събарянето Община Бургас ще изготви проект за благоустройство на освободения терен.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 7239 Последна промяна: 14:20:15, 17 януари 2012