Електронен прием премахва висенето по опашки в детските заведения

Събота, 21 Януари 2012
Публикувано от: Радостин Рачев
Приемът в детските градини и по електронен…

За първи път Община Бургас въвежда от тази година електронен прием в детските заведения. Идеята на администрацията е родителите да бъдат максимално улеснени и да имат възможност он-лайн, по електронен път и без да губят време, да запишат децата си в ясла или градина.

Новата електронна система, която ще заработи реално от 2 април  чрез линк или банер на сайта на Общината - www.burgas.bg, ще сложи край на изнервените и дълги часове висене по опашки на родителите пред детските ясли и градини. Цял месец - от 1 до 31 март, родителите ще имат на разположение, за да се запознаят по-подробно с условията и начина, по които ще става самото записване. Там могат да намерят информация за детските ясли и градини, за свободните места в тях и бланки на заявленията за прием.

За тези, които нямат достъп до интернет, записването ще се извършва по същия начин, както досега - родителите отиват до детското заведение, за да попълнят и подадат необходимите документи.

Подаването на заявления за прием на децата ще се извършва от 2 до 30 април. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 10 май на същата страница в сайта на Общината и на видно място в съответното детско заведение. Родителите на приетите деца следва писмено да декларират желанието си до 31 май в яслата или градината, където са приети.

Актуалните правила и организацията за тазгодишния прием на децата в детските заведения са вече налични в общинския сайт - www.burgas.bg - раздел "Образование" - "Прием на деца 2012 - 2013".

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 6761 Последна промяна: 15:24:29, 21 януари 2012