Заключителен етап на национална лятна АНТИСПИН кампания

Петък, 2 Ноември 2012
Публикувано от: Петя Чакърова

На 23.08.2012 год. /четвъртък/ в гр. Бургас от 18:00 до 21:30 часа се проведе заключителния етап на Националната лятна АНТИСПИН кампания, в която се даде възможност на гражданите доброволно и анонимно да се консултират и изследват за ХИВ/СПИН с бърз тест в мобилни медицински кабинети, разположени  на площад "Тройката” и  пред "Часовника”, Община Бургас.

В Кампанията се включиха доброволци от: Общински младежки клуб "J.J.Cool A”, Община Бургас; Сдружение "Областен ромски съюз”, Сдружение "Доза обич” които раздадоха  над 1000 бр. здравно-информационни материали, флаери, свързани с превенцията на  ХИВ/ СПИН, сексуално рисковото поведение и 4176 бр. предпазни средства /презервативи/; мотивираха над 200 човека- граждани и гости на гр. Бургас  да се възползват от услугите по доброволно и анонимно консултиране и да изследват своя ХИВ статус.

Паралелно с това доброволците от Общински младежки клуб "J.J.Cool A”, Община Бургас анкетираха 200 човека- минувачи с цел-проучване  нагласите и отношението им към ХИВ-позитивните лица.

Кампанията изцяло се подкрепи от Националната програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” на Министерство на здравеопазването, финансирана от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария  и от партньорските организации- РЗИ, Сдружение "Равновесие”, Сдружение "Доза обич”, Фондация "Областен ромски съюз”, Общински младежки клуб "J.J.Cool A”, Община Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 822 Последна промяна: 14:48:50, 02 ноември 2012