6 октомври - Съвместна кампания във връзка с отбелязването на "Рома Прайд-2012"

Петък, 2 Ноември 2012
Публикувано от: Петя Чакърова

На 6 -ти октомври 2012 год. Отдел "Здравеопазване и превенции", Община Бургас инициира Общинска кампания във връзка с отбелязване на "Рома Прайд - 2012", съвместно със сдружение "Областен ромски съюз", сдружение "Равновесие" и Общински младежки клуб "J.J.Cool A", Община Бургас.

Във времето от 10:30 часа до 13:30 часа в центъра на град Бургас групи млади хора доброволци /роми и не-роми/ раздаваха информационни материали, флаери, брошури.

"Рома Прайд" /отбелязването на гордостта да си от ромска общност/ се провежда от миналата година в много европейски страни, като се включват и не-роми в организираните мероприятия. Кампанията се провежда в 15 населени места в страната под мото "Моята мечта за България - да учим и живеем заедно!" и е част от европейската инициатива на ЕГАМ /Европейско Гражданско Антирасистко Движение/

Целта е да се подкрепят организациите от мрежата, работеща в ромски общности, като се привлекат широката общественост и медиите. Всички да бъдат въвлечени в процеса за осъзнаване и приемане на равноправното включване на хората от ромската общност. Нека си "отворим очите" за добродетелите на ромската култура и душевност.

Общинската Кампания "Рома Прайд - 2012" се подпомага от Програма " Подобряване на контрола на туберкулозата в България", Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" и Местен координационен офис по СПИН, Община Бургас.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1291 Последна промяна: 15:50:09, 02 ноември 2012