Зимната обстановка в Бургас е овладяна, няма бедстващи хора и закъсали превозни средства

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 20 Декември 2012
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Зимната обстановка в Бургас е овладяна, няма бедстващи хора и закъсали превозни средства

 

Зимната обстановка в Бургас  е овладяна.Към 11 ч. днес, няма бедстващи хора и закъсали превозни средства. Това съобщи  тази сутрин кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Дежурната техника на снегопочистващата фирма "Титан" , с оглед на лошата метеорологична обстановка е започнала да разпръсква сол и луга още от 16.00 часа вчера /19.12.2012/.

 До 19. 00 часа 18-те машини на фирмата са обработили основните пътни артерии в общината с 150 тона луга и 36 тона сол. Работата по снегопочистването е продължила до 06.00 часа сутринта, като са използвани още 176 тона луга и 150 тона сол.

Приоритетно са почистени шосета, по които се движи градският транспорт, както и пътищата към болниците  и училищата.

 Пътен възел "Юг"  е  обработен със специален  химикал и  е отворен за движение.

85 работника на  ангажираната за зимното почистване фирма "Титан"  третират  със сол тротоарните площи около спирките  и подлезите.

От сутринта се разчистват главните пешеходни улици, предстои с гребло да се обработят и  малките пътни отсечки в комплексите.

За проходимостта  на  общинската пътна мрежа, която обхваща всички населени места, за изминалото денонощие са работили 10 снегопочистващи машини, които са хвърлили 45 тона пясък и 26 тона луга.

Поради обилен  снеговалеж и сложната  метеорологична обстановка , съветът  е да не се пътува с автомобил  или автобус  по пътищата на републиканската пътна мрежа, които са труднопроходими или с опция отново да бъдат затворени за движение.

"Имаме готовност  да реагираме и при усложняване на обстановката в Община Бургас", потвърди кметът Димитър Николов.Осигурени са допълнителни количества сол, луга и обезледяващи химикали, с които могат да се третират надлезите, улиците  и булевардите и при -20 градуса.

 В кв. Банево училището и детската градина за затворени, тъй като от вчера вечерта в квартала няма ток.  От EVN работят за отстраняването на повредата в мрежата си и възстановяване на ел. захранването.

 

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 26483 Последна промяна: 11:33:34, 20 декември 2012