Да започнем новата година с по 2 очи и 2 ръце!

Събота, 29 Декември 2012
Публикувано от: Стефан Минчев
Внимание!

Кметът Димитър Николов забрани употребата и нерегламентираната продажба на пиротехнически изделия на територията на община Бургас по време на новогодишните празници.

Заповедта му има за цел да ограничи употребата на пиротехнически изделия с увеселителна цел и други запалителни материали, паленето на огън и хвърлянето на горящи предмети на обществени места.

В тази връзка Община Бургас напомня, че през изтеклата година са съставени например 20 акта за палене на огън на нерегламентирани места в града.

Забранява се също така извършването на търговска дейност с всички видове пиротехнически изделия с увеселителна цел без съответното разрешение, извън разрешените /определените/ за целта места, съобразно разпоредбите на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите.

При неизпълнение на заповедта на нарушителите и на лицата, допуснали извършване на нарушение, ще се търси административно-наказателна отговорност.

"Ако искате да видите красиви илюминации, не се опитвайте да ги правете пред блока и по терасите, а елате на площада за новогодишната заря", призова кметът Николов.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 74587 Последна промяна: 11:47:07, 29 декември 2012