Укрепват Моста преди разхубавяването

Петък, 25 Януари 2013
Публикувано от: Стефан Минчев
Моста

Веднъж на 50 години у нас се случва да се строи или реконструира съоръжение като Бургаския мост. За да върви гладко работният процес, се наложи да бъдат взети нестандартни мерки. Специално за ремонта е сглобена люлка, с чиято помощ се рехабилитира носещата конструкция от долната страна. По-специално се извършват действия за защита на нейните метални части.

Освен саниране, предстои разширение на наблюдателните площадки в посока към морето. Така ще се оформят едни широки и по-удобни джобове, откъдето хората спокойно да се любуват на гледката.

Започва също така реконструкция на пристана и възстановяване стабилитета на плочата на кулата.

След тези дейности за конструктивното укрепване на моста, следва реализиране на новото архитектурно оформление , монтиране на осветление, видеонаблюдение, нова стълба към пристана.

Пари за ремонта бяха осигурени, след като Община Бургас подготви и защити екстравагантен проект, с който убеди Европейската комисия да финансира едновременното обновяване на остров "Света Анастасия" и моста, както и закупуването на кораб, който да вози туристи от едната до другата точка.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 11884 Последна промяна: 10:50:33, 25 януари 2013