Бомбоубежище се превръща в уникален интерактивен атракцион

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 29 Януари 2013
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Бомбоубежище се превръща в уникален интерактивен атракцион

 

Община Бургас получи одобрение за  финансиране на първия по рода си в страната интерактивен атракцион "Подземният град".

Уникалният център за забавления ще бъде разположен в подземните галерии на бомбоубежищата в Приморски парк.

"Подземният град" ще предложи на посетителите висок адреналин и мистични  изживявания. В тъмните тунели ще ги очакват впечатляващи  звукови, зрителни, холограмни и механични атракции, които ще ги  оставят без дъх.

          В първата галерия са предвидени "близки срещи" със страшно морско чудовище, русалка и много други причудливи създания.Тайните на морското дъно от палубата на потънал кораб ще разказва втората галерия. В залите на "Подземният град" посетителите ще могат да се потопят   и в атмосферата на Стария Бургас, с неговата уникална градска култура, архитектура и забележителни личности.Предвидена е още галерия за съвременно изкуство, където ще се правят пърформанси и ще бъдат изложени арт инсталации,"Празна стая", която ще провокира малки и големи да разкрият таланта си с глина,бои и листи и галерия "Оракул", където посетителите ще могат да научат бъдещето си.

        Инвестиционният проект ще бъде финансиран от Регионален фонд за градско развитие АД и Сосиете Женерал Експресбанк АД  по Европейската инициатива за устойчиви инвестиции в градските районни JESSICA в рамките на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 -2013.

На 31.01.2013 г. (четвъртък) от 11.00 часа  в зала "Петя Дубарова" на  КЦ "Морско казино"ще се проведе обществено обсъждане на намерението на Община Бургас за поемане на дългосрочен дълг за реализирането на интерактивния атракцион "Подземният град."

На него са поканени представители на културни институции, обществени организации, граждани.

За да стартира реализирането на амбициозния проект, той трябва да бъде одобрен и от Общинския съвет.

Предложението ще бъде включено в дневния ред на следващата общинска сесия.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 11105 Последна промяна: 12:25:19, 30 януари 2013