Очакваме ръст на туристите от Естония след откриването на Почетно консулство

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 18 Март 2013
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Очакваме ръст на туристите от Естония след откриването на Почетно консулство

 

 

Кметът Димитър Николов получи покана от зам.-министъра на външните работи на Естония Лаури Бамбус да посети Талин това лято, за да се запознае на място как функционира електронното правителство и какви са позитивите за администрацията и хората след неговото въвеждане.

Зам.-министърът, придружаван от посланика на Естония в България  Н.ПР. Томас Кук, се срещна с бургаския кмет непосредствено преди да бъде открито второто почетно консулство на Естония у нас.

"Избрахме Бургас, защото той е най-добрият град за живеене и най-динамично развиващото се в икономическо, културно и туристическо отношение населено място в България", сподели по време на срещата Лаури Бамбус.

Почетеното консулство в Бургас ще се представлява от бизнесмена Петко Русинов и ще отговаря освен за морския град и областта, още за Варна, Добрич, Силистра, Шумен и Варна.

Чувствителен ръст на естонските туристи по Южното Черноморие и задълбочаване на бизнес сътрудничеството и културния обмен са сред приоритетите, към които ще насочи усилията си новият Почетен консул.

"Като столицата на културата през 2011 г. имаме "пресен" опит какви позитиви могат да се извлекат от  това домакинство. С удоволствие ще ги споделим с вас", допълни зам.-министърът на външните работи на Естония Лаури Бамбус. Той сподели, че  с 22 % се е увеличил туристопотокът след избирането на Талин за европейска столица на културата.

По време на срещата в Община Бургас представителите на естонската делегация обявиха, че има интерес от учебни заведения от Талин за обмен на ученици и студенти между двата града.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 5223 Последна промяна: 16:00:52, 18 март 2013