Зооинспекторите правят масирани проверки за кучета без повод

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 14 май 2015
Публикувано от: Димитър Шишманов
Зооинспекторите правят масирани проверки за кучета без повод

Общинските инспектори извършиха серия от проверки по сигнали на граждани, че в Борисовата градина се разхождат свободно кучета без повод и замърсяват околната среда. Кварталният парк е едно от най-проверяваните места, тъй като много от собствениците на домашни любимци го предпочитат за разходка. Тази седмица там са съставени 8 протокола с предписания заради нарушение на Закона за ветеринарномедицинската дейност и Закона за закрила на животните. От януари досега зооинспекторите са съставили общо 49 констативни протокола за нарушения и 10 акта.
В Борисовата градина има оградена специална площадка, в която кучетата може да бъдат пускани свободно. Това до голяма степен намали случаите на нарушения, но въпреки това има граждани, които не спазват правилата, казват инспекторите. Те проверяват още дали кучето има поставен чип. Манипулацията на домашното животно се извършва, когато навърши 4 месеца.
Бургас е първият град в България, който въведе зоополиция. Тя контролира предимно собствениците на животни за изпълнението на задълженията им, които се отнасят за отглеждането, разхождането и стопанисването на домашните любимци.
Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на телефон 056/ 84 38 91 и 056/ 84 15 60.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3765 Последна промяна: 15:23:11, 29 януари 2021