Представят модела за устойчива градска мобилност на Бургас в Европарламента

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 1 Юли 2015
Публикувано от: Стефан Минчев
Представят модела за устойчива градска мобилност на Бургас в Европарламента

Днес от 11.00 ч. в сградата на Европейския парламент в Брюксел ще се проведе кръгла маса на тема "Европейски политики за устойчива градска мобилност". Целта на събитието е да популяризира примера на Бургас като пилотен за България град при изпълнението на проект "Интегриран градски транспорт", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г. и съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Форумът се организира от Община Бургас, представена от кмета Димитър Николов, с домакинството на Андрей Ковачев - член на Председателството на Европейския парламент (Квестор), и с участието на  Деница Николова - зам.-министър на регионалното развитие и ръководител на Управляващия орган на ОП "Регионално развитие".

Кметът Димитър Николов ще представи модела за устойчива градска мобилност на Бургас пред членове на Комисията по транспорт и туризъм/Комисията по регионално развитие към Европейския парламент, експерти от различни институции, представители на JASPERS Networking Platform, EUROCITIES, Local Governments for Sustainability ICLEI и др.

Вчера той успя да проведе кратка среща с председателя на Европейската комисия.

"Въпреки главоболията покрай проблемите с Гърция, г-н Жан-Клод Юнкер ми отдели няколко минути, за да поговорим. Постарах се да му обясня колко е видима промяната, която се случва в нашата община благодарение на европейските проекти, и колко е важно за нас тя да продължи през следващите години", каза кметът Николов.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4065 Последна промяна: 15:33:41, 29 януари 2021