Направиха електронна трудова борса за имигранти

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 1 Юли 2015
Публикувано от: Димитър Шишманов
Направиха електронна трудова борса за имигранти

Интернет платформа ще помага на висококвалифицирани имигранти от Югоизточна България да си намерят работа. Нейният адрес е www.jobs.userla-immigrants.com. Платформата се реализира по проект "Възможности за висококвалифицирана работа за имигранти в Югоизточен регион", BG EIF 2013/01-01.01 и ще дава възможност на безработните чужденци с трудови умения да се регистрират и да опишат какво образование, квалификация и стаж притежават.

На сайта са публикувани полезни за граждани от трети страни материали, както и инструменти, които ще ги улесняват при търсенето на работа. Информацията за пазара на труда е структурирана в различни модули.

Електронната трудова борса е реализирана от Сдружението на общините от Югоизточен регион, където водеща е Община Бургас. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за интеграция на граждани на трети държави, съфинансирана от Европейския съюз. След неговото приключване информацията в платформата ще продължи да се актуализира. Така ще се избегнат бариерите при търсенето на работа чрез традиционните трудови борси и ще се даде възможност за привличането на висококвалифицирани имигранти.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 5572 Последна промяна: 15:23:11, 29 януари 2021