Кмет и предприемачи ще представят Бургас в Мюнхен

Вторник, 14 Юли 2015
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Кметът Димитър Николов и областният управител на…

* В делегацията ще бъдат включени компании, които търсят баварски партньори

 

 

Възможностите за инвестиции в Бургас ще представят тази есен кметът Димитър Николов и представители на бургаския бизнес в Мюнхен, Германия.

Поканата е  отправена от президента на Сдружението на баварската икономика Бертран Бросарт. В бизнес обединението членуват над 100 от най-големите и развити компании в областта.

Акцентите в презентацията на Бургас ще бъдат най-големите инфраструктурни проекти на общината и най-атрактивните за инвестиции области  и икономически зони.

"За нас това е голям шанс за партньорство с баварски компании и привличане на инвеститори. Ще предоставим тази възможност и на фирми от Бургас и региона. Очакваме компаниите, които се интересуват от предложението, да заявят интерес", обяви кметът Димитър Николов.

Той припомни, че Бургас и баварския град Дегендорф близо 6 години са партньори по съвместен проект, в резултат на който бургаски ученици заминават на работни стажове в Германия. След приключването им, те получават сертификат за професионални умения, които им дава шанс за успешна реализация както в България, така и в Германия.

"Този бургаски образователен модел с получаване на професионални компетенции в конкретна област, може да бъде добър пример  за промяна в образователната система у нас", категоричен е Николов.

 

Желаещите да се включат в бизнес делегацията фирми могат да заявят интерес на следния адрес:

 

 [email protected]

 

 

* На снимката са кметът и областният управител на Дегендорф - Кристиан Бернрайтер.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4084 Последна промяна: 15:23:11, 29 януари 2021