Премиерът откри бреговия център в Бургас, прогнозира рязък спад на контрабандата

Размер на шрифта: A A A Назад
Събота, 8 Август 2015
Публикувано от: Мариета Ханджиева
  Премиерът откри бреговия център в Бургас, прогнозира рязък спад на контрабандата

Рязък спад на контрабандата в резултат на по-добрия мониторинг и контрол, който ще извършва новият модерен брегови център за управление на корабоплаването, прогнозира премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят, заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кмета на Бургас Димитър Николов, откриха официално трафик кулата.

"Новият брегови център е едно красиво бижу, което се вписва в новата ландшафтна визия на зоната за обществен достъп на пристанището. Това е само началото, защото предстоят серия от сериозни инвестиционни проекти, които ще променят града и ще го направят още по-привлекателен", заяви в приветственото си слово кметът Димитър Николов.

 

Изграждането на бреговия център е финансирано със средства по оперативната програма "Транспорт" от предишния програмен период 2007 -2013-та година, като бенефициент е Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура".

Стойността на центъра е близо 2 милиона лева.

 


Нов брегови център ще бъде открит следващата седмица и във Варна, като той ще обменя информация в реално време с бреговия център в Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4347 Последна промяна: 15:23:12, 29 януари 2021