За първи път бургазлии ще ползват градски автобуси с климатици

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 3 Декември 2008
Публикувано от: Стефан Минчев
За първи път бургазлии ще ползват градски автобуси с климатици

По линии 12, 12 А и 4 в обществения транспорт на Бургас за първи път утре тръгват автобуси, оборудвани с климатици. Те са 5 на брой и са очакваната втора партида от доставката на 10 возила с марка "Тедом", закупени на лизинг от Община Бургас.

Първите 5 автобуса пътуват в града вече от месец и радват бургазлии със своята бързина и комфорт. Общата стойност на инвестицията възлиза на 5 800 000 лева. И 10-те нови "Тедом"-а в автопарка на "Бургасбус" са с газови двигатели. Те са нископодови, с накланяща се платформа, улесняваща достъпа на трудноподвижни лица. Автобусите са дълги 12 метра, с 30 седящи места и капацитет, позволяващ да поемат повече от 90 пътници. Двигателите им са проектирани и произведени специално за работа на природен газ. Това намалява в пъти разходите за гориво и намалява значително количеството на излъчваните във въздуха вредни емисии.

В 10-те чисто нови, както и във всички останали автобуси на градския транспорт в Бургас ще бъдат залепени стикери с надпис: "Пазете автобусите. Те са ваши!". Общинска администрация разчита на съдействие от страна на всички пътници за по-дългото съхранение на автобусите в сегашния им приветлив вид.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 8043 Последна промяна: 13:42:48, 03 декември 2008