Остров Света Анастасия е туристическа атракция №1, според електронния вот на България

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 22 Декември 2015
Публикувано от: Стефан Минчев
Остров Света Анастасия е туристическа атракция №1, според електронния вот на България

* "Акве Калиде" взе втора награда в категория "Открития" на кампанията "Чудесата на България"

 

 

Бургаският остров Света Анастасия бе избран за туристическа атракция №1 в кампанията "Чудесата на България", която вестник "Стандарт" организира за пета поредна година. Наградата е сладка, защото е определена чрез електронния вот на хора от цялата страна. Тя идва само две години след цялостната реставрация на острова, извършена от Община Бургас със средства по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013. Всъщност най-голямата награда е нестихващият интерес на туристи от страната и чужбина, които правят записвания за посещение на Света Анастасия дори и сега.

В церемонията за определяне на победителите в кампанията "Чудесата на България", излъчена вчера по БНТ, бе отличен още един бургаски обект. Става въпрос за археологическият комплекс "Акве Калиде", заслужил второ място в категорията "Открития". Това е място, за което ще се говори тепърва, защото е разкрита само една десета част от територията на този СПА център, известен през древността и средновековието на три континента.

В прякото предаване снощи историческата и туристическата стойност на двата бургаски обекта защитаваха зам.-кметът Йорданка Ананиева, проф. Божидар Димитров, а в студиото беше и зам.-министърът на околната среда Атанаска Николова, която до миналия месец беше зам.-кмет на Бургас.

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4975 Последна промяна: 15:23:13, 29 януари 2021