Оригами, калиграфия и театър представиха в Дните на Япония в Бургас

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 11 Юли 2016
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Оригами, калиграфия и театър представиха в Дните на Япония в Бургас

На невероятен празник на открито с вкус на екзотична Япония се насладиха бургазлии. На площада пред Общината бяха представени демонстрации по калиграфия, оригами, японски театър и други източни изкуства.

В своеобразен пърформанс, посветен на Дните на Япония в Бургас, се включиха ученици и студенти от пет балкански страни, изучаващи японски език.

Събитието бе част и от летен лагер, чийто организатор е специалност "Японистика" към Софийския университет "Св. Климент Охридски", с помощта на Японската Фондация.

Специално за Дните на Япония в Бургас гостува Сосуму Уеда, съветник на японския посланик у нас Такаши Коидзуми. Той се срещна със зам.-кмета по "Европейски политики и околна среда" Руска Бояджиева и директора на "Европейски политики" в Общината Мая Велчева.

 

"Изключително сме щастливи да бъдем домакин на това събитие, което става част от Летния културен календар на града ни. То показва не само културното богатство на страната на изгряващото слънце, но и ентусиазма и любовта на младите хора от нашия регион, които изучават японски език", заяви по време на откриването Руска Бояджиева.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3355 Последна промяна: 15:23:16, 29 януари 2021