Европейска награда спечели Архитектурно Бюро от Бургас

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 22 Август 2016
Публикувано от: Стефан Минчев
Европейска награда спечели Архитектурно Бюро от Бургас

На 8 август в Лондон бяха връчени Green Apple Awards - награди за градска среда и архитектурно наследство. Церемонията се състоя в The Crystal - Royal Victoria Docks. Самата сграда, домакин на събитието - Кристалът, е призната за една от най-устойчивите в света и е пример за иновативна архитектура.

Архитектурно Бюро "Декор Дизайн - Архитекти Бурулянови" от Бургас бяха отличени със сребърна Европейска награда в категорията INTERNATIONAL - EUROPE.

Това е признание за най-добра екологична практика, разбиране на зелената и устойчива архитектура и най-вече иновативност. Наградата идва като резултат от доброто взаимодействие между Бюрото и Община Бургас при реализацията на проектите за първата в България соларна пейка - "Business Egg", изнесените информационни офиси, познати като "Соларните дървета" (реализирани по проект FIESTA), и най-вече за сградата на експозиционен център "Флора", построена със средства от финансовия инструмент JESSICA, която се превърна в градска забележителност и спечели както много награди, така и симпатиите на бургазлии и гости на града.

"Много сме щастливи, че трудът, постоянството ни и желанието за иновации в практиката дават резултат и сме оценени по достойнство, рамо до рамо с лидерите в професията на европейско и световно ниво", коментираха архитекти Бурулянови, които колегиално пожелават още такива успехи на Българската Архитектурна Гилдия.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 8018 Последна промяна: 15:23:16, 29 януари 2021