„Световно кафене“ събра младежи и професионалисти на интерактивна градска среща

Размер на шрифта: A A A Назад
Събота, 17 Септември 2016
Публикувано от: Стефан Минчев
„Световно кафене“ събра младежи и професионалисти на интерактивна градска среща

Над четиридесет души се събраха на интерактивна градска среща от типа "Световно кафене" и обсъдиха бъдещето, проблемите и възможностите за по-добрата градска мобилност в Бургас.

Младежи от Английската, Немската, Търговската и Математическата гимназии обмениха информация в непринудена обстановка със специалисти от сферата на градската мобилност. Гости на събитието бяха Руска Бояджиева - зам.-кмет "Европейски политики и околна среда", Мая Велчева - директор на Дирекция "Европейски политики и програми", представители на УКОРС, ОП "Транспорт","Бургасбус", Отдел "Безопасност и организация на движението" и Национална велосипедна асоциация.

Участниците обсъждаха теми, свързани със здравословните и екологичните начини на придвижване в Бургас, говориха за личния избор на пътуване и за това как то влияе на облика на града и на местната икономика. Дискутирани бяха въпроси, свързани със споделените пространства между пешеходците и велосипедистите, толерантността на всички участници в движението и допълнителните мерки за подобряването на градската интермодалност.

Форматът "Световно кафене" позволи градивно и ползотворно да се обмени информация между хора с различни гледни точки. Всеки един имаше възможност да се изяви, да изложи своята позиция и да я защити.

Събитието се проведе в рамките на Европейската седмица на мобилността, организирана от Община Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 7188 Последна промяна: 15:23:17, 29 януари 2021