Млади червенокръстци се включват с демонстрационна акция в Европейската седмица на мобилността

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 20 Септември 2016
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Млади червенокръстци се включват с демонстрационна акция в Европейската седмица на мобилността

 *В сряда представят проекта "Интегриран градски транспорт на град Бургас - Подготовка за въвеждане на мерки за устойчив транспорт"

 

Община Бургас и Български младежки Червен кръст - Бургас (БМЧК-Бургас) организират демонстрация по оказване на първа помощ на 21 септември от 17:30 ч. на площад "Тройката". Инициативата е част от събитията, включени в програмата на Европейската седмица на мобилността.

Младежите от областната организация на БМЧК-Бургас ще покажат как се оказва първа долекарска помощ на пострадали при ПТП. Гражданите ще видят какви са стъпките, по които се третират ранени в произшествие, как се прави обдишване и сърдечен масаж, как се спира кръвотечение и т.н.

Участниците в инициативата са част от доброволния Младежки Авариен екип за действия (МАЕ) при бедствия, аварии и катастрофи. Всички членове на МАЕ преминават през специализирани обучения, които освен Първата долекарска помощ, включват и знания в областта на Първата психологична помощ (ППП),  управление на бедствията, работа в екип и др.

Към БМЧК-Бургас функционира Младежки Авариен екип с 12 членове, които активно се включват в дейността на младежката организация - те са обучители на връстници в областта на първата помощ, провеждат регулярни тренировки и организират демонстрации, насочени към по-широка аудитория.

В рамките на Европейската седмица на мобилността ще бъде представен и проекта "Интегриран градски транспорт на град Бургас - Подготовка за въвеждане на мерки за устойчив транспорт" на 21 септември в 11.00 часа залата на Община Бургас.

Основната му  цел  е  изграждането на устойчива транспортна система за град Бургас, която да намали зависимостта от използването на личния автомобил.     

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2919 Последна промяна: 15:23:17, 29 януари 2021