Европейската седмица на мобилността завършва с Ден без автомобили

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 21 Септември 2016
Публикувано от: Стефан Минчев
Европейската седмица на мобилността завършва с Ден без автомобили

Като кулминация и своеобразен финал на Европейската седмица на мобилността, Община Бургас организира Ден без автомобили.

По традиция от 2000 г. насам, на 22 септември органите за местно самоуправление представят центровете на градовете си в различна светлина, като ограничават движението на моторни превозни средства, призовават за използване на устойчиви видове транспорт и информират какво въздействие върху околната среда имат различните начини на транспорт, които хората използват.

Община Бургас отбелязва Деня без автомобили със затварянето на ул. "Васил Левски" в отсечката между бул. "Христо Ботев" и бул. "Стефан Стамболов". Централната пътна артерия ще бъде запазена само за пешеходци и велосипедисти в часовия интервал от 8 до 18.

От 15:30 ч. до 17:30 ч. на пл. "Тройката" пред Съдебна палата велосипедистите от Колоездачен клуб "Черноморец - Бургас" и представителите на Сдружение "Ролер клуб Бургас" ще демонстрират умения за майсторско преминаване на препятствия. Желаещите граждани ще имат възможност да преминат кратко обучение по колоездене и каране на ролери за начинаещи и напреднали.

В 17:30 ч. пред Съдебна палата стартира традиционното за Европейската седмица на мобилността велосипедно шествие. Преминавайки по велоалеята на ул. "Гурко", колоездачите ще достигнат до крайния пункт - открита сцена "Охлюва", където от 18:30 ч. ще се проведе кинопрожекция на късометражни филми.  

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3354 Последна промяна: 15:23:17, 29 януари 2021