Започнаха дните на енергийната ефективност в Бургас

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 29 Септември 2016
Публикувано от: Димитър Шишманов
Започнаха дните на енергийната ефективност в Бургас

Децата от ОДЗ № 1 "Морска звезда", ОУ "Елин Пелин", СОУ "Константин Петканов", представители на партньорската организация от Норвегия- Норск Енерджи, експерти от Министерство на енергетиката заедно със зам.-кмета Йорданка Ананиева дадоха начало на Дните на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници в Експоцентър "Флора".
В рамките на инициативата всички граждани и гости на Бургас могат да посетят тридневното изложение на производители и представители на енергийноефективни продукти, материали за дома и производствени мощности за бизнеса, мощности за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници, изолационни строителни материали и др. Изложението се провежда в периода 29 септември - 01 октомври и дава възможност за представяне на последните тенденции на пазара, създаване на множество контакти и улесняване директната връзка търговец-потребител. Участници са водещи производители и представители в бранша.
Паралелно с изложението се провеждат обучения за граждани и специалисти, които целят да се повиши интереса към енергоефективните мерки, технологии и продукти, които са приложими както в дома, така и в бизнеса.
Дните на енергийна ефективност и възобновяемите енергийни източници се провеждат в рамките на проект "Повишаване на енергийната ефективност на централно топлоснабдяване на три общински сгради за образование в гр. Бургас, ж.к. "Меден Рудник", финансиран по Програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.
Повече информация за проекта е достъпна и на www.energygrants-burgas.eu

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 7185 Последна промяна: 15:23:17, 29 януари 2021