Отличиха Бургас с награда за образователна политика

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 17 Ноември 2016
Публикувано от: Стефан Минчев
Отличиха Бургас с награда за образователна политика

Община Бургас бе отличена с първа награда в категория "Иновации, наука и образование" от ежегодния конкурс на Портала на българските общини Кмета.бг, който има за цел да поощрява усилията на най-активните местни власти. От името на градоначалника Димитър Николов я получи неговият заместник Йорданка Ананиева. Наградата се посвещава на всички бургаски учители, които се трудят за това днешните деца да са по-подготвени и успешни в живота.

Община Бургас целенасочено инвестира в модерно образование. През 2016 година в града поетапно стартираха нови програми за компютърно, чуждоезиково и дуално обучение.

От тази есен 60 студенти, обучаващи се в специалности от IT сектора в двата бургаски университета, са финансово подпомогнати от Общината.

След успешното завършване на първата година от обучението по английски език в детските градини, добрите отзиви и резултатите на децата, Община Бургас го въведе и за всички първокласници.

300 малчугани в детските градини вече се обучават с таблет и интерактивна дъска. Постепенно компютърното обучение ще обхване всички 6-годишни бургазлийчета.

Дуалното обучение в града стартира реално, първоначално на две места - Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" и Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов".

Бургас продължава да е единственият български град, в който електронно се извършва прием за детски градини, първи клас, както и заплащане на такса за забавачниците.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4165 Последна промяна: 15:23:17, 29 януари 2021