Домът на Билбо Бегинс и триметрова цветна фея – вижте ги на “Флора Бургас’2017”

Размер на шрифта: A A A Назад
вторник, 25 април 2017
Публикувано от: Стефан Минчев
Домът на Билбо Бегинс и триметрова цветна фея – вижте ги на “Флора Бургас’2017”

* Остават три дни до откриване на цветното изложение

 

С много настроение, приказни танци и музикални изпълнения, на 28 април /петък/ от 11:30 часа ще бъде сложено официалното начало на Национална изложба на цветя "Флора Бургас'2017". Триметрова фея  и хобитова къща са само малка част от арт инсталациите, които ще впечатляват посетителите. Освен тях, в новото издание ще видим eкзотично хищно растение от Ботаническата градина в "София", ароматна маслодайна роза "Дамасцена" от долината на розите, причудливи бонсай дръвчета, орхидеи във всички възможни цветове, пана от скандинавски мъх - най-модерното решение в интериорния дизайн, хиляди цветя, десетки цветни аранжировки, мащабни цветни скулптури. 

Повече от 90 производители и вносители на цветя, градинска мебел, посадъчен материал, торове и препарати, саксии, био и арт продукти ще се представят в 33-то издание на цветното изложение. Най-доброто от парковото и градинско озеленяване ще покажат участници от Бургас, Пазарджик, Габрово, Плевен, София, Павликени, Варна, Велико Търново, Пловдив, Казанлък, Троян, Стара Загора, Долна Оряховица, Враца и десетки други по-малки градове и села.

В периода 28 април - 7 май изложението ще се разгърне в цели три зони:

* Алеите около експо центъра ще бъдат изпълнени с продукцията на търговци и производители на цветя и паркова мебел, а посетителите ще имат възможността не само да купят цветя за своите градини и домове, но и да получат професионални съвети за тяхното отглеждане.

* Залите на "Флората" ще се превърнат в своеобразна "Приказка". Там всички участващи изложители ще подредят своите изложбени площи, аранжировки и инсталации.

* Във вътрешния двор, освен цветя, ще има БИО и АРТ зони, от които посетителите могат да се сдобият с красиви и полезни предмети и продукти, съобразени с цветната тематика на изложението.

* Традиционна част от цветното изложение са и интересни демонстрации в специално обособена демо зона. Там ви очакват безплатни демонстрации по икебана, оформяне на бонсай дръвчета, изработка на керамични съдове и уникални бижута от естествени цветя.

Подробности за участниците, информация за съпътстващата програма с демонстрации и всичко, свързано с Национална изложба на цветя "Флора Бургас'2017", може да откриете във фейсбук профила на експо център "Флора": https://www.facebook.com/floraburgas/, както и на специално създадената за изложението страница: https://www.facebook.com/events/782242671914949/ .

 

* Ето и цялостната програма:

28.04 /петък/

11:30 часа

Официално откриване на изложението

 

29.04 /събота/

12:00 часа

Демонстрация по бонсай

Трифон Трифонов - "Бонсай Студио ТТ"

 

30.04 /неделя/

10:00 часа

Демонстрация по икебана

Школа по икебана "СОГА"

12:00 часа

Демонстрация по бонсай

Трифон Трифонов - "Бонсай Студио ТТ"

 

01.05 /понеделник/

11:00 часа

Награждаване на победителите в конкурсната част на изложението и децата участвали в детския конкурс за макет

 

03.05 /сряда/

12:00 часа

Демонстрация по ръчна изработка на накити от цветя с полимерна глина

Демонстратор - Ирина Димитрова

 

05.05 /петък/

12:00 часа

Демонстрация по грънчарство

Демонстратор - майстор грънчар Десислава Владовска

 

06.05 /събота/

12:00 часа

Демонстрация по грънчарство

Демонстратор - майстор грънчар Десислава Владовска.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 16808 Последна промяна: 15:23:19, 29 януари 2021