Вижте какво ще предложи тази събота фермерският пазар на пл. „Св. св. Кирил и Методий“

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 7 Юли 2017
Публикувано от: Димитър Шишманов
Вижте какво ще предложи тази събота фермерският пазар на пл. „Св. св. Кирил и Методий“

В събота, 08 юли, от 10.00 часа, на площад "Св. св. Кирил и Методий" за четвърти път гражданите и гостите на Бургас  ще имат уникалната възможност да посетят фермерския пазар, където ще се насладят на бутикови хранителни продукти, доставени директно от животновъдните, овощните и зеленчуковите ферми от региона. Те са произведени по изискванията на всички ветеринарно-санитарни норми.

 

Посетителите ще могат с удоволствие да опитат от неповторимия вкус на  козе, биволски, овче и краве кашкавал, произведен в мандрата на с. Люляково, общ. Руен.

Ще имат възможност да вкусят истински натурален пчелен мед от пчелините в Странджа -  "Пчеларска ферма Странджа", общ. Малко Търново, с натурален мед от над 1200 кошера на територията на Бургас, Созопол, Малко Търново, от чистия биологичен мед на Пламен Димитров от пчелините в Карнобатска община, на Павлина Кесерджиева от с. Лясково и  Василка Иванова от с. Дюлево.

Ще им бъдат представени бутикови млечни продукти от натурално краве мляко от фермите в с. Драчево - общ. Средец и с. Ново Паничарево - общ. Приморско.

В горещия летен ден ще могат да опитат от неповторимото биовино на Катерина Кабакова, което получи бронзов медал на престижния конкурс london experts in wine awards /най-доброто от България/ - под патронажа на НВ Кирил княз Преславски, където са участвали 20 производители с 65 вида вина, декантирани в номерирани прозрачни бутилки, дегустирани "на сляпо", разделени в 6 категории, оценени по 100-точкова система.

Гостите на Бургас ще останат очаровани да видят и опитат зеленчуците на  Коста Костов и съпругата му, за чиито домати се говори дълго след като пазарът е свършил.

Изобилието от уханни прясно изсушени билки от района на Стара планина, представени от Павлина Георгиева от Айтос ще направи денят им завършен и пълен със здраве.

За първи път на фермерският пазар ще се предложат на клиентите кайсии от Донка Тодорова от Айтос, която е производител и на праскови, сливи,  ябълки и круши както и пъпеши от Тодор Петров от с. Извор - уникално място, на което  виреят едни от най-вкусните и сочни български дини и пъпеши.

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 6841 Последна промяна: 15:23:20, 29 януари 2021