Общината иска заем за финансиране на инвестиционни проекти

Размер на шрифта: A A A Назад
петък, 23 февруари 2018
Публикувано от: Радостин Рачев
Общината иска заем за финансиране на инвестиционни проекти

В Община Бургас се проведе обществено обсъждане, свързано с намерението за поемане на дългосрочен общински дълг от "Фонд за органите на местното самоуправление в България-ФЛАГ" ЕАД.

Средствата, в размер на 11 млн. лв., ще се използват за реализиране на редица важни инвестиционни проекти. Сред тях са модернизиране на образователната инфраструктура в шест бургаски професионални гимназии, ново енергийно ефективно улично осветление в ж.к. "Изгрев",  изграждане на водопроводна мрежа за минерална вода в Бургаски минерални бани, реализиране на инфраструктурни обекти в Централна градска част, в ж.к. "Възраждане" и ж.к. "Меден рудник", обновяване на градската среда в Северна промишлена зона и Южна промишлена зона, изграждане на защитена лодкостоянка в кв. Крайморие и др.

Инвестиционните намерения бяха представени от зам.-кмета на Бургас Красимир Стойчев. Той посочи стабилното състояние на общината, високия кредитен рейтинг и добрите й перспективи за развитие като гаранция за коректното обслужване на бъдещия заем. 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 5567 Последна промяна: 15:23:22, 29 януари 2021