Новите улици в ниската част на Районния център в „Меден рудник“ ще бъдат завършени, нека хората от тази зона не се притесняват

Размер на шрифта: A A A Назад
сряда, 01 август 2018
Публикувано от: Стефан Минчев
Новите улици в ниската част на Районния център в „Меден рудник“ ще бъдат завършени, нека хората от тази зона не се притесняват

Община Бургас спира единствено изпълнението на проекта за изграждане на част от нова улица пред блокове 187 и 188 в Районния център на "Меден рудник", тъй като самите техни жители не желаят това да се случи. Нека хората от зоната около така наречения блок "Арена" не се притесняват. Община Бургас със сигурност ще довърши стартиралото там през тази година строителство на нови улици, тротоари, дъждовна канализация.

След като с европейски средства бе реализирана основната транспортна артерия на к-с "Меден рудник" - булевард "А.Г. Коджакафалията", Общината ще продължи поетапно да изгражда второстепенната улична мрежа, обслужваща жилищните сгради, навсякъде, където хората желаят това да се случи. Улиците  се проектират на основание предвижданията по градоустройствен план за комплекса и се подвързват към съществуващите транспортни връзки, с цел оптимизиране на трафика и осигуряване на безопасно движение на пешеходци и транспортни средства.

 

* На снимките виждате снимки на терените преди да започне изграждане на нормална улична мрежа и снимки от самия строителен процес.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 7884 Последна промяна: 15:23:23, 29 януари 2021