Концерт и литературни презентации в програмата на "Порт Прим Арт фест" за 12 октомври

Размер на шрифта: A A A Назад
сряда, 10 октомври 2018
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Концерт и литературни презентации в програмата на "Порт Прим Арт фест" за 12 октомври

На 12 октомври (петък) фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест" представя в Бургас две събития. Те са посветени на музиката и литературата.

От 18:00 часа в бар "Таргет" в Държавна опера Бургас поетесата, писател и журналист Силвия Чолева ще представи две ярки имена от съвременната българска поетична сцена - Иван Ланджев и Марианна  Георгиева.

Иван Ланджев освен поет, е сценарист, публицист и доктор по руска литература. Носител е на национални награди за поезия "Веселин Ханчев" (2009), "Южна пролет" (2011), "Памет" (на името на Георги Рупчев) (2014). Стиховете и статиите му са публикувани на английски, немски, руски, италиански, японски, словенски и др. езици. 

Марианна  Георгиева е изучавала право, творческо писане, както и артистични психосоциални практики и психодрама. Редактор е в онлайн списание за съвременна литература и култура "Свободно поетическо общество". Има публикации в "Литературен вестник", списание "Гранта България", списание "Море", Портал "Култура", списание "Вагабонд", американското електронно списание "Drunken Boat" и др.

Входът за събитието е свободен.

Събитията за деня, част от програмата на фестивала на изкуствата ще продължат с премиерата на концерт-спектакъл "BG Vintage". Той ще стартира в 19:30 часа в Държавна опера Бургас. Проектът представя старата градска българска музика от миналия век, в нови аранжименти. Музикален директор е Михаил Йосифов, а грижа за сценичното поведение и визията на музикантите има Вера Шандел. Песните, част от концерта, ще бъдат изпълнени от млади музиканти, част от Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров": Велека Цанкова - вокал, Ганиела Ганева  - вокал, Ицо Любенов - вокал, Момчил Косев - вокал и китара, Иван Йорданов - саксофон, Исак Бенбасат - пиано, Светлин Стайков - бас китара, Виктор Викторов - барабани, със специалното участие на Велислав Стоянов - тромбон и Михаил Йосифов - тромпет и диригент. Концертът е подходящ за публика от всички поколения.

Вечерта ще продължи тематично от 22:00 часа с талантите на BG Vintage на джаз афтър парти в клуб "Таргет". За доброто настроение на гостите ще се грижат Велека Цанкова - вокал, Момчил Косев - вокал и китара, Исак Бенбасат  - пиано,  Светлин Стайков - бас и Виктор Викторов - барабани.Билети за концерт BG Vintage и афтър партито в клуб "Таргет" може да намерите на касите на НХК и на касата на Държавна опера Бургас.

Фестивалът на изкуствата на Бургас "Порт Прим Арт фест" се организира от Гранд Хотел и СПА Приморец, с любезното съдействие на община Бургас.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4286 Последна промяна: 15:23:24, 29 януари 2021