Бъдещето на Кохезионната политика на ЕС предизвика сериозен интерес в Бургас

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 15 Октомври 2018
Публикувано от: Сивелина Илиева
Бъдещето на Кохезионната политика на ЕС предизвика сериозен интерес в Бургас

На 12 октомври, в Заседателната зала на "Културен дом на Нефтохимика", се проведе дискусия на тема: "Бъдещето на Кохезионната политика на ЕС. Финансови инструменти за градско развитие", като част от Националната инициатива на Мрежата от 28 Информационни центъра за популяризиране на ЕСИФ в страната.

В събитието взеха участие представители на регионалната и местната власт на територията на област Бургас, бизнеса , научните среди, НПО, медии и др.

В рамките на мероприятието бяха разяснени възможностите за финансиране на проекти за общините и бизнеса, представени от експерти с богата експертиза, представляващи Фонд за градско развитие и Фонд за устойчиви градове. От друга страна беше предоставена и възможност на общините от област Бургас да представят своите приоритети в областта на културата и туризма, както и мерките, които възнамеряват да реализират.

Във втората част от събитието беше представена финансовата рамка 2021-2027 г. от г-н Андрей Новаков - евродепутат в групата на Европейската народна партия и главен преговарящ по Кохезионната политика на ЕС след 2020 година.

По време на дискусията, всички участници имаха възможност да посочат нуждите и предизвикателствата, пред които са изправени при осъществяване и финансиране на проекти и дейности, които изпълняват, с цел те да бъдат взети предвид от съответните институции.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1252 Последна промяна: 17:25:41, 15 октомври 2018