Започна изучаването на корейски език в бургаски училища

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 15 Октомври 2018
Публикувано от: Радостин Рачев
Започна изучаването на корейски език в бургаски училища

От днес започна изучаването на корейски език в две бургаски училища. Кметът на Бургас Димитър Николов и Негово Превъзходителство Джънг Джингю откриха учебната година в основно училище "Коджакафалията", където 36 петокласници и шестокласници започват усвояването на езика. Малко по-късно те посетиха гимназията по компютърно програмиране и иновации, където също стартират часове по корейски за 30 осмокласници.

"Интересът е голям, очакваме от директорите и на останалите бургаски училища да дадат своите заявки, за да се организират и там часове. С корейското посолство търсим варианти и за допълнителни преподаватели, които да започнат да преподават в Бургас и благодаря на Негово Превъзходителство Джънг Джингю за тази възможност", каза кметът Димитър Николов.

"Вярвам, че с така предоставената възможност ние ще научаваме повече за България и Бургас, а българите ще научават повече за Корея. Благодарение на г-н Димитър Николов, който пое инициативата и се обърна към нас, ние направихме всичко възможно да подпомогнем организирането на тези часове по корейски език в Бургас. И в Корея младите хора имат интерес към България, в университета в Сеул има паралелка за изучаване на български. По този начин ще постигнем добър обмен между младите хора на двете държави", каза в приветствието си посланикът на Република Корея в България Джънг Джингю.

Домакини на събитията днес в Бургас бяха директорите на двете училища Михаил Ненов и Димитрина Тодорова. В делегацията участваха почетния консул на Република Корея в Бургас Йосиф Спиридонов и председателят на търговската и индустриална камара на България и Корея Калин Дамянов.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 7750 Последна промяна: 15:23:24, 29 януари 2021