Известни личности четат на децата на Бургас любима книга от детството

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 18 октомври 2018
Публикувано от: Димитър Шишманов
Известни личности четат на децата на Бургас любима книга от детството

В националната седмицата на четенето единственият европейски сертифициран център за работа с талантливи деца в Бургас и литературен клуб-читалня "Малкият принц"  организират инициатива за насърчаване на четенето. От 24 до 26 октомври центърът ще посрещне известни бургаски личности, които ще четат на децата любими приказки от своето детство и ще отговарят на техните въпроси.

 

Кампанията стартира с известния бургаски режисьор и откривател на актьорски таланти - Румен Велев, който ще запознае децата с творчеството на Екзюпери. Втората вечер публиката ще се запознае отблизо с мастършефа на България за 2018г.- Станислав Райчев. Той ще представи обичаната Астрид Линдгрен и нейния "Карлсон, който живее на покрива".

"Четящите деца използват въображението си, поставят себе си на мястото на героите от историите. Книгите помагат на малките да видят нови светове и да достигнат пълния си потенциал, което е и основна мисия и цел в работата ни. Децата имат нужда от детските книги, а книгите имат нужда от децата, на които да покажат своя свят, казват от литературен клуб-читалня "Малкият принц" и центъра за млади таланти.

Инициативата е безплатна, а всички желаещи да присъстват трябва предварително да запазят своето място на телефон 0887 20 10 33 или 056 825727, местата са ограничени.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4563 Последна промяна: 15:23:24, 29 януари 2021