Бургаски деца изпращат картички за Деня на Черно море на връстниците си от Стара Загора

Размер на шрифта: A A A Назад
понеделник, 29 октомври 2018
Публикувано от: Радостин Рачев
Бургаски деца изпращат картички за Деня на Черно море на връстниците си от Стара Загора

За втора поредна година читалище "Изгрев 1909" - Бургас е организатор на уъркшоп на тема: "Морето и децата". Поводът е Международният ден на Черно море - 31 октомври.

Участници в него са 52 ученици от 1в и 5а клас на ОУ "Георги Бенковски" - Бургас. В рамките на инициативата те ще изработят тематични картички, в които ще изразят своите послания и мечти и ще ги изпратят на връстници, които не живеят на брега на Черно море. На 31 октомври от 13.30 часа участниците в уъркшопа ще посетят Природонаучната експозиция на РИМ - Бургас, за да научат повече за видовете бозайници, които се срещат в Черно море, какво ги различава от другите видове, обитаващи моретата и океаните и други любопитни факти.

На 31 октомври в град Стара Загора 42 деца от СУ "Васил Левски" ще получат картичка от морето с пощенско клеймо от Бургас. По атрактивен и забавен начин децата от Стара Загора ще станат съпричастни към общата ни загриженост за опазване чистотата на морето и плажовете и на усилията на много хора за спасяване на морското биоразнообразие.

Картичките на морска тема, подарък от децата на гр. Бургас по повод еко-празника  на Черно море, ще бъдат експонирани в СУ "Васил Левски" - Стара Загора.

Организатор на събитието е народно читалище "Изгрев 1909" Бургас. Реализира се в  партньорство с РБ "Захарий Княжески" гр. Ст. Загора и подкрепата на ОП "Туризъм" Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4939 Последна промяна: 15:23:24, 29 януари 2021