Децата кичат с мартеници дървета в парка на к-с „Изгрев"

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 27 Февруари 2019
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Децата кичат с мартеници дървета в парка на к-с „Изгрев"

*На 1 март от 10.00 ч. в парка на к-с "Изгрев" ще е финалната част на инициативата "Децата и мартениците"

Деца от ДГ "Веселушко", ДГ "Звездица Зорница", ДГ "Изгрев", ОУ "Г. Бенковски", ОУ "Св. Кл. Охридски", СУ "Й. Йовков", СУ "Д. Чинтулов" и ЧНУ "Д-р М. Монтесори" и школата по изобразително изкуство на Център за подкрепа на личностното развитие в к-с "Изгрев" ще поздравят с 1 март бургазлии, като украсят своето дърво със специално изработени в творчески работилници червено-бели символи за здраве и надежда. След творците сами ще  представят нестандартна арт инсталация в центъра на парка.

"Децата и мартениците" е инициатива, която подкрепя традициите и българския дух. А паркът е мястото, където повече хора ще се запознаят с работата на децата творци и пътя, който следват, за да съхранят нематериалното ни културно наследство, претворявайки го в изкуство.

По повод петата година на инициативата за музикалното ѝ оформление ще се погрижат талантливите възпитаници на СУ "Д. Чинтулов", а Баба Марта ще дари минаващите през парка с мартеница и първомартенски разделител за книги. Участниците ще бъдат отличени с грамоти за включването си в "Децата и мартениците".

Организаторите от народно читалище "Изгрев 1909" и Детски отдел на РБ "П. Яворов" канят всички да запечат момента със снимка.

 

 

За контакти: Кристина Атанасова 0886 798 029

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1860 Последна промяна: 15:23:25, 29 януари 2021