В Бургас ще се проведе II-ри регионален математически турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко“

Размер на шрифта: A A A Назад
понеделник, 18 март 2019
Публикувано от: Стефан Минчев
В Бургас ще се проведе II-ри регионален математически турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко“

На 06.04.2019 г. в Бургас ще се проведе математически турнир за деца от предучилищна възраст "Многознайко". След големия интерес към първото за града подобно състезание през 2018 г., инициаторите и организаторите Фондация "Шанс за децата и природата на България" и Център за млади таланти обявяват официално старт на записванията и за второто издание.

Председател на турнира отново ще е г-жа Христина Георгиева, ръководител на проектите по забавна математика за предучилищна възраст и първи клас към центъра за таланти в града. "Състезанието има за цел да предостави възможност за първа изява на всички, които обичат и се занимават с математика от най-ранна възраст и да провокира креативното мислене при решаване на приложни математически задачи. Щастливи и удоволетворени сме, че I-вият ни турнир премина изключително успешно с участници над 250 деца от Бургас и региона. Подобни инициативи са изключително важни за откриване на таланта у най-малките и правилното му развитие", коментира Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България".

Домакин на тазгодишното събитие ще бъде ОУ "Георги Бенковски", а тържественото награждаване на финалистите ще се проведе на 03.05.2019 г. в актовата зала на Център за млади таланти. Организаторите канят всички деца от Бургас и региона с подчертан интерес към математиката да се запишат и премерят знания с връстниците си. Заявки за участие се приемат на тел: 0887/201033; 056/825727 или на имейл: [email protected]

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2681 Последна промяна: 15:23:25, 29 януари 2021