Предстои една вкусна бургаска събота, посветена на здравословното хранене

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 16 май 2019
Публикувано от: Стефан Минчев
Предстои една вкусна бургаска събота, посветена на здравословното хранене

Две събития поред, посветени на здравословното хранене, ще се проведат в събота в експоцентър "Флора" с подкрепата на Община Бургас. Те ще прелеят едно в друго, като първото започва в 10.30, а второто веднага след него в 12.00 часа.

 

* От 10.30 до 12.00 часа децата и техните родители, които предварително се регистрираха онлайн за участие в "Ден на революцията в храненето", организиран от  фондация "За Храната", са поканени на забавен празник с много игри и кулинарни работилници. Децата ще имат възможност да приготвят лесни рецепти със зеленчуци, разработени и съгласувани от експертите-диетолози в Консултативния съвет на фондацията. В работилниците участват доброволци - родители и учители. Всяко дете ще получи занимателна книжка с игри и лесни за изпълнение рецепти. Целта на празника е да се насочи общественото внимание към по-балансирано и пълноценно хранене на децата.

 

* Събитието "Бургас за чиста и добра храна" ще започне на същото място, в експоцентър "Флора", от 12.00 часа. То предлага:

- Пълноценна, балансирана и вкусна храна за всички;

- Как да си приготвим храна лесно и достъпно;

- Как да изберем своя начин за балансирано хранене;

Елате и се насладете на храна, приготвена и представена от хора в сферата на здравословното хранене и посланици на платформата "Активни и здрави":

Елена Гогова - Нутриционист консултант

FITHOLIC

Healthy Jar

Butlers Бътлърс Кафе § Кухня

TEZGIAH

КАТМАНИЯ

ТОВЕЛИНА

THE CUPS

ЯДКИ ТОРНАДО

CARDAMON

Чифликъ - Фермерски продукти

Био магазин за здраве.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2655 Последна промяна: 15:23:26, 29 януари 2021