Светила на медицината пристигнаха в Бургас за представяне на книгата на проф. Бозов

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 23 май 2019
Публикувано от: Димитър Шишманов
Светила на медицината пристигнаха в Бургас за представяне на книгата на проф. Бозов

Едни от най- утвърдените имена в българското здравеопазване - професори, доценти и лекари от цяла България, пристигнаха днес в Бургас за представяне на книгата на управителя на Комплексен онкологичен център и декан на новооткрития Медицинския факултет в Бургас - проф. д-р Христо Бозов "Ръководство по морска медицина". Те изпълниха новата аулата на обновената сграда, където още на есен част от тях ще започнат да преподават на бъдещите студенти по медицина.

Книгата е издание на Военномедицинска академия - София и е предназначена за медицински и немедицински лица, които имат отношение към оказването на медицинска помощ по вода. Ръководството може да се ползва и от студенти с интереси в областта на морската и общата медицина.

"Книгата ще бъде изключително полезна за бъдещите студенти по медицина" , каза по време на представянето доц. Магдалена Миткова, а кметът на Бургас Димитър Николов покани професор Бозов да обучи екипа и на остров Света Анастасия за оказване на първа медицинска помощ на туристите при необходимост.

На представянето бяха още университетски преподаватели, зам. областният управител Севдалина Турманова,  народният представител Ивелина Василева, председателят на Общинския съвет Константин Луков, Комодор Милен Чубенков, директори на болници и здравни заведения и много други.

"Няма по- естествено място за развитието на морската медицина от Бургас", каза проф. Бозов. Самият той е започнал кариерата си като лекар на българска подводница и се е обучавал и на самолетоносач. Освен Декан на Факултета по обществено здравеопазване и здравни грижи към Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Бургас, той е и ръководител на Катедрата по анестезиология, морска и интензивна медицина в МБАЛ Варна, към ВМА.   

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1218 Последна промяна: 15:23:26, 29 януари 2021