Каратисти от 7 държави се състезаваха на турнира "Купа Черно море 2019"

Размер на шрифта: A A A Назад
понеделник, 03 юни 2019
Публикувано от: Димитър Шишманов
Каратисти от 7 държави се състезаваха на турнира "Купа Черно море 2019"

184 състезателя от 7 държави взеха участие в деветото издание на Международния турнир по фул-контакт карате "Купа Черно море 2019", организиран от спортен клуб "Бургас дожо" и Федерация "Българско Карате Шинкиокушин", с помоща и подкрепата на Община Бургас.

Състезанието се проведе в зала "Бойчо Брънзов", която се изпълни до краен предел. Официалното откриване бе направено от областния управител Вълчо Чолаков.

Зрителите имаха възможността да се насладят на зрелищни битки, проведени в духа на майсторство и спортсменство.

Бойци от четири възрастови групи премериха сили на състезателното татами - мъже и жени, юноши, кадети и деца. Въпреки отсъствието на повечето от националните състезатели на България, които пропуснаха турнира заради предстоящия европейски шампионат в Прага, нивото на участниците бе много високо.

Всяка година турнирът набира популярност и привлича нови участници. По мнение на чуждестранните представители той се превръща в едно от най-силните състезания в Европа. Организаторите очакват в следващото издание да се включат и държавите, отказали участие заради предстоящото европейско първенство.

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 736 Последна промяна: 15:23:27, 29 януари 2021