В Бургас обучават на дигитално предприемачество момичета от 12 до 18 години

Размер на шрифта: A A A Назад
сряда, 12 юни 2019
Публикувано от: Стефан Минчев
В Бургас обучават на дигитално предприемачество момичета от 12 до 18 години

Джуниър Ачийвмънт (JA) България, съвместно с Индустриален и логистичен парк - Бургас, с подкрепата на Община Бургас, стартират на 14 юни (петък) проект за дигитални умения и предприемачество, насочен към момичета на възраст от 12 до 18 години. Той е финансиран от Европейския институт за иновации и технологии (EIT) и реализиран съвместно с JA Сърбия, JA Литва, JA Румъния и JA Гърция. Основната цел на проекта е да вдъхнови младите момичета да започнат кариера в сферата на технологиите, предприемачеството и иновациите, като им предостави необходимите знания, умения и мотивация.

Като част от планираните дейности, JA България ще организира серия от тридневни обучения в различни български градове, по време на които момичетата ще подобрят своите предприемачески компетенции и ще научат как да разработят мобилно приложение в отговор на реален социален проблем.

На 14, 15 и 16 юни в гр. Бургас, ул. "Княз Ал. Батенберг" № 28 (сградата на Бизнес инкубатора), ще се проведе вторият уъркшоп от поредицата. Обучението е безплатно. 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1432 Последна промяна: 15:23:27, 29 януари 2021