Оказа се, че общото между ръгбистите и авторите на ръчно изработени бижута е… бирата

Размер на шрифта: A A A Назад
сряда, 12 юни 2019
Публикувано от: Стефан Минчев
Оказа се, че общото между ръгбистите и авторите на ръчно изработени бижута е… бирата

Организаторите на дебютното издание на Metalhead Beer Festival започнаха да разкриват интересни подробности за участниците в събитието и неговата програма. А то ще се проведе 3 и 4 август в парк "Минерални бани", със съдействието на Община Бургас. Стана ясно, че във веселбата ще се включат състезателите от Ръгби клуб "Моряците", за да потвърдят максимата "Здрав дух (и здрава бира) се чувстват най-добре в здраво тяло". Към фестивала се присъединяват и занаятчиите от BURGAS HANDMADE MARKET. Те канят всички артисти, творящи с ръцете си, да се присъединят към арт зоната, която ще бъде обособена в парка. За всеки ще бъде осигурен дизайнерски щанд и място за съхранение на стоките.

Една от кулинарните изненади на Metalhead Beer Festival ще бъде Barbecue Brothers Burning Van. Това е food truck, ориентиран към кухнята на южните американски щати, който предлага типични за региона рецепти с опушено месо. Менюто на Barbecue Brothers за 3 и 4 август ще включва пушени ребра, бургери, пушен брискет, пилешки крилца и други вкусотии. 

Междувременно, официално обявените участващи крафт пивоварни станаха пет. На първо място, това е бургаската "Металхед", чиито собственици Ганчо Кожухаров и Митко Митев са главни организатори на фестивала. Останалите са "Айляк бира", "Трима и двама" от Сливен, "Мелтум" от Ловеч и "Hills beer" от Пловдив. Поетапно ще бъдат обявени имената на още участващи крафт пивоварни.

Освен богат асортимент с най-добрите български крафт бири, събрани на едно място, Metalhead Beer Festival ще предложи яка музика, която ще е точно на обратния полюс на попфолка. В съпровождащата програма ще има стрийт спортове - скейтбординг, каране на кънки и други забавления.  

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1423 Последна промяна: 15:23:27, 29 януари 2021