Повишиха компетентността на институциите по темата за трафика на хора

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 13 юни 2019
Публикувано от: Стефан Минчев
Повишиха компетентността на институциите по темата за трафика на хора

В Бургас се проведе обучение на тема "Национален механизъм за насочване на жертви на трафик на хора и ролята на служителите в идентификацията и подкрепата на жертвите". То се организира от НКБТХ и Местната комисия за борба с трафика на хора, и бе финансирано от фондация "Ханс Зайдел".

В обучението взеха участие 28 професионалисти от ОД на МВР Бургас: инспектори от детска педагогическа стая, Секторите БОП, Криминална, Охранителна полиция, Миграция и Български документи за самоличност, както и представители на социалните служби и услуги - Отдел "Закрила на детето, ЦОП, Приют за временно настаняване на жертви на трафик на хора.

Лектор на обучението бе Анна Николова - Председател на фондация "SOS семейства в риск" и управител на Приют за временно настаняване за жертви на трафика на хора - гр. Варна. Поставен бе акцент върху основните аспекти и роля на служителите от различните представени структури в стандартните оперативни процедурите по идентификация, закрила, помощ и социална реинтеграция на жертвите.

В резултат на проведеното обучение се констатира повишаване компетентността на служителите относно признаците за идентификация на жертви на трафика на хора, мястото на всяка институция в идентификацията и насочването, профила на жертвата и дейностите за помощ и подкрепа.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 766 Последна промяна: 15:23:27, 29 януари 2021