Възпитаници на НУМСИ "Панчо Владигеров" представят изложба в Дружеството на художниците

Размер на шрифта: A A A Назад
петък, 14 юни 2019
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Възпитаници на НУМСИ "Панчо Владигеров" представят изложба в Дружеството на художниците

За втора поредна година изложбената зала на Дружеството на бургаските художници отваря врати за годишната изложба на младите творци от Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров".   Това е  поредната  голяма публична изява на децата, които се обучават по специалностите "Сценичен костюм" и "Рекламна графика".

Над 60  творби на художниците от 8 до 12 клас ще зарадват ценителите на изобразителното изкуство в град Бургас.  Селектираните произведения са създадени през учебната година под ръководството на елитни преподаватели и показват цялостния процес на обучение в художествените специалности в училището по изкуства.

Експозицията включва  рисунки, етюди, стилизации и свободни композиции от учебните дисциплини рисуване, живопис, сценичен костюм и рекламна графика.

 

Изложбата е разнообразна като тематика и пластични постижения, представя креативни идеи и експерименти в различни техники, както и симбиоза между изящните изкуства и компютърните технологии.

Годишната изложба на младите художници от Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров" в Бургас ще бъде открита на 15 юни - събота в 18 часа , в Залата на Дружество на художниците - Бургас,ул.Александровска 22.

Изложбата се осъществява съвместно с Дружеството на бургаските художници.

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1267 Последна промяна: 15:23:27, 29 януари 2021