Сръбски треньор пристигна във ватерполния „Черноморец”

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 20 юни 2019
Публикувано от: Стефан Минчев
Сръбски треньор пристигна във ватерполния „Черноморец”

Главният треньор в СКВТ "Черноморец" Петър Йонов вече има помощник в лицето на сръбския си колега Живислав Живанович - Жика. Специалистът по водна топка пристигна в Бургас и бе запознат със структурата на клуба. На открития басейн "Флора" Жика помага в тренировките на състезателите в детските гарнитури на школата.   

Живислав Жика е един от тримата сръбски специалисти, участвали в написването на програмата за подготовка на сръбския национален отбор по водна топка - мъже за олимпийския цикъл - Токио 2020.

66-годишният сърбин е генерален секретар на ватерполната федерация на Южна Сърбия и регионален селекционер, генерален секретар на Треньорското сдружение по водна топка в Сърбия, а от 10 години е и в структурния съвет, отговарящ за изготвянето на национални програми за олимпийска подготовка и развитие на водната топка в страната.

През 2009 г. начело на женския тим достига до 6 място на Универсиадата в Белград, а през същата година се класира трети в света с националния отбор за юноши до 20 г.

Жика е бил треньор на отбори от сръбската "А" лига като "Шабац", "Лесковац", "Раднички" /Крагуевац/. С последния печели шампионската титла на страната - мъже.      

Живислав Живанович - Жика пристигна в Бургас по покана на председателя на СКВТ "Черноморец" Петър Йонов. Двамата се договориха за това в края на миналата година.

Другият специалист в спортно-техническия щаб на "Черноморец" е Славчо Каменов. Той е известен треньор в плуването, под чието ръководство са се подготвяли много български плувци. 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1392 Последна промяна: 15:23:27, 29 януари 2021