Община Бургас с награда за подкрепата към хората с увреждания

Размер на шрифта: A A A Назад
понеделник, 24 юни 2019
Публикувано от: Димитър Шишманов
Община Бургас с награда за подкрепата към хората с увреждания

За втора поредна година Община Бургас е отличена за плакат от кампания в подкрепа на равните възможности и пълноценното включване на хората с трайни увреждания. Това се случи по време на 11-та лятна академия по увреждания, която се организира от Националния университет на Ирландия. Превърналото се в традиционно събитие привлича водещи лидери,  специалисти, изследователи и студенти с постижения, които споделят своя опит и заедно търсят решения на трудните предизвикателства пред хората със специални потребности.

Макар че представянето на плакати и кампании се организира едва за трета година, то бързо набра популярност и се превърна в едно от основните събития от академията. То дава възможност на иноватори от цял свят да представят техните гледни точки за ефективни решения на едни и същи проблеми в различни правни системи и общества.

Акцент в тазгодишните инициативи на Община Бургас е използването на новите технологии за преодоляване на затрудненията и осигуряване на равнопоставеност в ежедневието на хора с двигателни, сетивни и ментални нарушения. Тя е в синхрон със стремежа на Бургас да се утвърди като иновативен град, предлагащ поле за изява на новаторите. Целта е да се използва потенциала на учениците, студентите и бизнеса, търсещи и намиращи решения във високите технологии и изкуствения интелект, да разработват и внедряват решения, подобряващи продуктивността на учащите и работещите хора с увреждания.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 816 Последна промяна: 15:23:27, 29 януари 2021