Посланиците на здравето от ОУ „А. Г. Коджакафалията“ бяха отличени от ЕK и Министерство на здравеопазването

Размер на шрифта: A A A Назад
сряда, 26 юни 2019
Публикувано от: Радостин Рачев
Посланиците на здравето от ОУ „А. Г. Коджакафалията“ бяха отличени от ЕK и Министерство на здравеопазването

Идеята на учениците и учителите от ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" за впрягане на новите технологии при промотирането на здравословен начин на живот бе оценена високо както от Министерството на здравеопазването, което организира националния конкурс "Посланици на здравето", така и от българското представителство на Европейската комисия.

Те отличиха възпитаниците на иновативното училище с две специални награди за изключително и ефективно изпълнение на проекта на официална церемония в София.

Експертната комисия към МЗ прегърна идеята на петокласниците за внедряване на STEM уроци, включващи физическа активност при овладяване на учебното съдържание по различни предмети, подобряване на информираността на ученици и родители по отношение на рискови фактори и последици за здравето от основни хронични незаразни болести (сърдечно-съдови заболявания, злокачествени новообразувания, хронични белодробни болести, диабет).

Наръчникът "STEM пътища за здравословно хранене и физическа активност" вече е изпратен към специалисти по здравни грижи и педагози като модел за добра практика, върху който да се развият още по-детайлно образователни политики за здравно възпитание.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1722 Последна промяна: 15:23:27, 29 януари 2021