Бюлетин на Индустриален логистичен парк - Бургас

Размер на шрифта: A A A Назад
сряда, 03 юли 2019
Публикувано от: Димитър Шишманов
Бюлетин на Индустриален логистичен парк - Бургас

В БУРГАС НАПРАВИХА ПЪРВА КРАЧКА КЪМ СЪЗДАВАНЕ НА СТРУКТУРА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ИНСТИТУТ ЗА ИНОВАЦИИ И ТЕХНОЛОГИИ

Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, Джуниър Ачийвмънт България, Индустриален и логистичен парк - Бургас и Индустриален клъстер "Електромобили" /ИКЕМ/ официално обединиха своите сили, подписвайки четиристранен рамков договор за сътрудничество в Бургас. Страните ще работят за създаване на структура на Европейския институт за иновации и технологии (EIT) - Общност на знания и иновации към EIT "Градска мобилност" - в Бургас. Това е крачка към осигуряването на дългосрочна конкурентноспособност в региона чрез фокус върху високите технологии, научните изследвания и тяхната пазарна комерсиализация в сфера, избрана от Община Бургас като стратегическа за бъдещо развитие.

 

Съвместната дейност на четирите страни ще се състои в:

* Изграждане на т.нар "Триъгълник на знанието" - бизнес, образователни организации и местна власт, който да създаде необходимата среда за Общност на знания и иновации;

* Създаване на академична среда чрез подпомагане на обучението на ученици и студенти в областта на предприемачеството и електрическата мобилност;

* Повишаване стойността на градските пространства за качеството на живот чрез преоформяне на мобилността.

Европейският институт за иновации и технологии (EIT) е независим орган на ЕС, който укрепва способността на Европа за иновации. Той има важна роля за постигане целите на ЕС за създаване на устойчив икономически растеж и работни места, като дава възможност на предприемачите и създателите на иновации да превърнат най-добрите си идеи в продукти и услуги за Европа. EIT насърчава предприемаческия талант и подкрепя нови идеи на водещи предприятия, университети и научноизследователски центрове.

 

 

"БУРГАСБУС" ЩЕ ОБСЛУЖВА ДОПЪЛНИТЕЛНИ
 СПИРКИ В ИНДУСТРИАЛЕН И ЛОГИСТИЧЕН ПАРК БУРГАС, ЗАРАДИ МНОГОТО НОВИ ПРЕДПРИЯТИЯ

 

Десетки нови предприятия вече заработиха или им предстои да стартират дейността си това лято в северната промишлена градска зона. Става наложително Община Бургас и общинският превозвач "Бургасбус" да се погрижат за транспортното обслужване на техните служители.

 

Затова от 03.06.2019 г., понеделник, линия 7А включва в маршрута си предприятията в Индустриален и логистичен парк - Бургас и Свободна безмитна зона. Обезпечаването с транспортна услуга ще се извършва в делнични (работни) дни в следните часове:
- Сутрин: 07:00 ч., 07:30 ч. и 08:05 ч. от Автогара "Запад", по маршрут Автогара "Запад" - ул. Сан Стефано" - ул. "Одрин" - Терминал Славейков - ИЛПБ - СБЗ - кв. Лозово. 
- следобед: 17:00 ч., 17:35 ч. и 19:15 ч. от кв. Лозово, по маршрут кв. "Лозово" - СБЗ  - ИЛПБ - Терминал Славейков - ул. "Одрин" - ул. Сан Стефано" - Автогара Запад.
На място ще бъдат обособени двупосочно по две спирки в района на Индустриален и логистичен парк - Бургас и една пред Свободна безмитна зона. 
В посочените курсове, поради изменения маршрут, няма да се обслужват спирки "Кроношпан" и "Поделението". За пътниците, използващи тези спирки, остава алтернативата да се придвижат с линия №7.
Важно е да се знае, че във всички останали курсове разписанието и маршрутът на линия 7А, обслужваща кв. "Лозово", се запазват без промяна.
От "Бургасбус" напомнят на пътниците, които от понеделник ще ползват градския транспорт, за да се придвижат до работните си места в новите урбанизирани територии, че в линия 7А могат да се таксуват с електронни карти или с билет, закупен от водача на автобуса.
За улеснение на клиентите, във фиксираните по-горе часове автобусите ще пътуват с допълнителна обозначителна табела.   

 

В ИНДУСТРИАЛНИЯ ПАРК НОВО ПРОИЗВОДСТВО ОТКРИ "ДЖЕЙ ЕЛ ПИ"

 

Нова модерна производствена база  на "Джей Ел Пи" заработи в Индустриален и логистичен парк - Бургас. Компанията е с дългогодишен опит в производството на хляб и тестени изделия. В новата база са внедрени съвременни високотехнологични решения и оборудване. В нея вече работят на смени 100 души, а инвестицията е за около 5 млн. лева. 

 

В производствената база е внедрена специализирана система за изпичане на продукцията, както и специална инсталация за производство на хляб с квас. Продуктите се дозират автоматично.

Гост на откриването бе и кметът Димитър Николов, който пожела успех на компанията.

ПОРЕДЕН ИНВЕСТИТОР СТАРТИРА ИЗГРАЖДАНЕ НА СВОЙ ОБЕКТ В ИНДУСТРИАЛЕН И ЛОГИСТИЧЕН ПАРК - БУРГАС

Търговското дружество "Братя Блецови" ООД стартира изграждане на собствен  логистичен център за хранителни продукти в новата индустриална зона на Бургас.

 

От фирмата инвеститор разчитат чрез новата сграда да завишат качествения, температурния и хигиенния контрол по цялата логистична верига - от производителите до крайния потребител. Предвидено е внедряването на високотехнологична интелигентна система за складово управление по европейски модел, а самата база ще е с големина на покритата площ от 2350 м2.

От дружество посочват още, че стратегическата локация, изключително добрата свързаност с всички видове транспорт и бързите темпове на развитие са били основните фактори, заради които са предпочели Индустриален и логистичен парк - Бургас. Предвижда се изграждането на сградата да приключи за срок от 12 месеца, а размерът на инвестицията е 2 000 000 лв.

НОВО ПРЕДПРИЯТИЕ ОТВОРИ ВРАТИ В ИНДУСТРИАЛЕН И ЛОГИСТИЧЕН ПАРК - БУРГАС

 

Ново предприятие отвори врати в  Индустриален и логистичен парк Бургас. Компанията е от сферата на хранително-вкусовата промишленост, с основна дейност преработка на месо и месни продукти.

 

На официалното откриване на предприятието присъстваха представители на местната власт, бизнеса, други инвеститори в логистичен парк, партньори и клиенти на фирмата. От ръководството на парка изразиха задоволство от факта, че пореден инвеститор стартира дейност в бургаската индустриална зона, като се очаква още няколко предприятия да открият своите обекти до края на годината.

Новият обект на дружеството "СТИБ 2" ООД е оборудван изцяло с немска техника, като покрива най-високите европейски изисквания за този бранш. В помещението са внедрени производствена и складова част с хладилни системи от най-висок клас, както и административна офис част - задължителна в съвременния бизнес.

Предприятието е разположено върху 800 м2 разгъната площ, осигурени са работни места за експерти от хранително-вкусовата индустрия. 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1061 Последна промяна: 15:23:27, 29 януари 2021