Ароматни кулинарни изкушения и романтична музика в "Дни на Италия" в Бургас

Размер на шрифта: A A A Назад
неделя, 07 юли 2019
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Ароматни кулинарни изкушения и романтична музика в "Дни на Италия" в Бургас

Ароматно песто по автентична рецепта от Генуа приготви пред десетки бургазлии шеф -готвачът Емилиано Гузела. Атрактивната демонстрация бе част от първото издание на "Дни на Италия" в Бургас, което се провежда този уикенд пред Пантеона.
Бургазлии и гостите на града имаха възможността да се насладят на кулинарни изкушения като кула пармиджано, пай с миди и картофи, приготвени от шеф Даниела Индако и разбира се - вкусна и неустоима италианска пица от Пицария "Пиаца Гранде",както  и италианска музика в изпълнение на Франческо Барбато и Морено Делсиньоре, заедно с китариста Филаделфо Кастро.

Приготвените ястия бяха предложени за дегустация с получено талонче срещу дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел за помощно училище "Отец Паисий".

Днес фестивалът, посветен на италианската култура и кухня, продължава пред Пантеона. На сцената ще се качат повече от 20 изпълнители от Italian International artists.
Днес ще бъде представена и книгата "Пътувам и ям из Италия" на издателство "Прозорец". Щанд на издателство "Прозорец" ще бъде представен на 7 юли от 18.30 до 21.30 часа.
Посетителите на феста могат да разгледат и фотографска изложба на италианката Дениз Мацарела, озаглавена "Матера - нюанси". Тя гостува в Бургас със съдействието на Италиански културен институт - София.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1669 Последна промяна: 15:23:27, 29 януари 2021