Два коледни концерта очакват бургазлии до Рождество Христово

Размер на шрифта: A A A Назад
понеделник, 23 декември 2019
Публикувано от: Радостин Рачев
Два коледни концерта очакват бургазлии до Рождество Христово

Тази вечер автентичната кукерска група "Каваклии" и танцьорите от ансамбъл "Странджа" ще разкажат на бургазлии истинска "Зимна приказка". Впечатляващият концерт-спектакъл ще започне в 18.00 часа в залата на Държавна опера-Бургас.

"Зимна приказка" представлява фолклорен спектакъл съдържащ в хронологичен ред зимните обредни празници в Странджа. Сред тях са карабунарските коледари, сурвакарските игри, зимната седянка, кукерските игри, паликош - всички, обхващащи периода от Коледа до Сирни заговезни.

Спектакълът се осъществява по идея и с участието на Кукерска група "Каваклии" - кв. Долно Езерово и ПФА "Странджа" - Бургас, а режисьор, сценограф и хореограф е Марио Егов - художествен ръководител на ансамбъл "Странджа". Организатор на концерта е Община Бургас, а билети може да намерите на касата на Часовника.

На първия ден от Рождество Христово - 25 декември, от 14.00 часа на площад "Атанас Сиреков" жителите и гостите на Бургас могат да празнуват с големия фолклорен концерт на професионалните музиканти и танцьори от ансамбъл "Странджа" с художествен ръководител Марио Егов.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2369 Последна промяна: 15:23:29, 29 януари 2021